Efter tolv år börjar jag känna mig klar (check)

september 1, 2017 — 2 kommentarer

Nikka utan Kjelle-piké

Appbutikerna svämmar över med allsköns möjliga att-göra-appar. Det känns som att vartenda mjukvarubolag har släppt åtminstone en app för att skapa listor eller överblicka uppgifter. Beror det på att vi människor har ett behov av att bocka av uppgifter som vi är färdiga med? Jag tror faktiskt det. Nu är det snart dags för mig att checka av mitt livs största uppgift – hittills.

Jag började jobba som deltidssäljare på Kjell & Company sommaren 2005. Två år senare, i september 2007, hoppade jag av mina studier för att bygga upp Kjell & Companys utbildningsverksamhet. Det är den verksamheten som idag anordnar livekurser, spelar in videokurser, producerar poddar, skriver böcker och mycket annat.

Det är med stor glädje som jag blickar tillbaka över mina år på företaget och ser allt som vi har hunnit göra. Jag har under dessa tolv år lärt mig oerhört mycket i takt med att företaget vuxit från en kedja med tolv butiker till ett miljardomsättande, multinationellt företag. Det känns därför väldigt konstigt att till slut ha tagit beslutet: att lämna Kjell & Company.

Trots att beslutet känns konstigt i magen, känns det samtidigt som att det ligger rätt i tiden. Nu känner jag att jag kan lämna över mitt uppdrag till så goda händer. För mig råder ingen tvekan om att personerna som jag har rekryterat är det bästa jag har gjort. Nu, när jag känner mig färdig med jobbet på utbildningsavdelningen, kan jag överlämna vidareutvecklingen till mina utbildarkollegor (Andrée och John). De kommer att bygga vidare på allt vi har gjort tillsammans och få det att bli ännu bättre.

Samma känsla känner jag för företagets sociala medier. Utvecklingen av dem kan jag nu lämna över helhjärtat till vår Social Media Manager (Emma). Hon har dessutom visat mig var framtidens mediafokus bör ligga och gett mig insikter som jag får nytta av i mina kommande uppdrag. Sist men inte minst kan jag med full tillit lämna över utvecklingen av Kjell Academys utbildningsprodukter till min nördkollega Fredrik. Utan honom hade varken ”Hur funkar Arduino?” eller Kjell & Companys maker-produkter funnits.

Att jag kan känna denna trygghet i överlämningen är för mig det yttersta beviset på att jag ”är färdig”. Jag kan snart bocka av en kryssruta i mitt livs att-göra-app. Nu återstår bara att överlämna allt rent praktiskt samt att skriva klart en ny bok i Hur funkar det?-serien. Därefter, runt den 20:e oktober, är det dags för mig att ta tag i nästa punkt på att-göra-listan.

Exakt vad jag ska ge mig in i är fortfarande oklart. Ni kan följa mig på Facebook, Twitter, Instagram och Linkedin om ni vill se vart jag tar vägen. Jag kommer inledningsvis att starta ett eget bolag för att arbeta med diverse konsultuppdrag och projekt i väntan på att jag hittar min nästa riktigt stora utmaning. Fram till dess har jag dessutom tre egna fackböcker som jag vill skriva och några bokkonsultuppdrag för Kjell & Company, så jag lär hålla mig sysselsatt. Därefter ger jag mig kanske in i antingen media-, IT-säkerhets- eller elektronikbranschen. Det enda jag är säker på är att jag inte ska programmera ytterligare en att-göra-app.

Karl Emil Nikka

Inlägg Twitter Facebook

Education Manager and Press Officer at Kjell & Company. I’m also a textbook author, tech-enthusiast and paranoid cybersecurity geek.
  • Lycka till! Var du än går så kommer du utföra stordåd.

  • Mike

    Å.. kej! Stort lycka-till i Det Nya Landskapet, då Nikka. =0)