Vad är Office 365?

augusti 20, 2013 — Kommentera

office_365_logo

Microsoft uppger att deras Office-paket används av över en miljard användare. Det är en sjundedel av alla som bor på denna planet! Troligtvis har i princip alla i Sverige någon gång använt programsviten, men under de senaste åren har den utvecklats mycket. Dagens Office är inte som Office var igår. Office har vidareutvecklats för vårt moderna och uppkopplade sätt att använda datorer. Vårt behov av att ha tillgång till kraftfulla kontorsprogram är ju inte längre begränsat till när vi sitter vid våra stationära datorer. Vi vill ha tillgång till både våra program och våra filer oavsett var vi befinner oss. Det är därför Microsofts nya upplägg Office 365 finns.

En vanlig missuppfattning är att Office 365 endast skulle vara en molntjänst, men det är mycket mer än så. Vad Office 365 egentligen är och hur det fungerar behandlas i mitt senaste ”Fråga Kjell-reportage”. I det får du också reda på vilka nyheterna i Office 2013 är och hur programsviten underlättar arbetet för oss på Kjell & Companys utbildningsredaktion.

Läs reportaget om Office 365 på kjell.com.

Karl Emil Nikka

Inlägg Twitter Facebook

Education Manager and Press Officer at Kjell & Company. I’m also a textbook author, tech-enthusiast and paranoid cybersecurity geek.