Ny bok om datorer och mobiltelefoner

mars 7, 2013 — Kommentera

Hur funkar det? 2013 del 1Kjell & Companys populära teknikbokserie ”Hur funkar det?” har under de senaste åren sålt cirka 100 000 exemplar per år. Boken har samtidigt växt i omfattning och publiceras nu i två delar. Idag släpps den första delen av årets version. Den fokuserar på datorer, nätverk och mobila enheter, varav det sistnämnda området är helt nytt för årets version.

– Mobiltelefoner och surfplattor har blivit en allt viktigare del av våra liv, säger huvudförfattare Karl Emil Nikka. Jag behöver inte längre ta med min bärbara dator överallt. Min mobiltelefon och surfplatta täcker nästan alla mina behov. Jag har till och med skrivit stora delar av årets bok på min surfplatta.

Utöver de nya kapitlen om mobiltelefoner och surfplattor har dator- och nätverkskapitlen uppdaterats med den senaste tekniken. Kapitlen har också anpassats för de nya operativsystemen Windows 8, Windows RT och Mac OS X Mountain Lion.

– Det är otroligt hur mycket som händer i teknikvärlden på ett år, fortsätter Karl Emil Nikka. Med ”Hur funkar det?” kan vi varje år sammanfatta hur dagens teknik fungerar och visa vilka möjligheter som finns. Genom våra butiker får vi en unik inblick i vad vi ska skriva om, så att ”Hur funkar det?” alltid handlar om de tekniska lösningarna som Sveriges befolkning efterfrågar för tillfället.

”Hur funkar det?” togs ursprungligen fram som kurslitteratur för Kjell & Companys interna utbildningsverksamhet. Sedan 2009 säljs den även direkt till konsument. Böckerna används inte för att marknadsföra Kjell & Companys produkter, utan för att öka teknikintresset och teknikkunskapen hos allmänheten.

”Hur funkar det? 2013 del 1” säljs exklusivt i Kjell & Companys 68 butiker och webbhandel (www.kjell.com) för 39,90 kr. Inom kort kommer den även att publiceras gratis i Kjell & Companys webbhandel.

Kjell & Company har sedan 1990 försörjt stora delar av Sveriges privatkunder, företagskunder och offentliga sektor med tillbehör till den moderna hemelektroniken. Genom åren har bolaget följt teknikens trender. Varje produktkatalog är en avspegling av sin tids mest aktuella elektronikprodukter. Kjell & Company startade sin första butik i Triangelns Köpcentrum i Malmö. Genom åren har verksamheten stadigt växt med etableringar av nya butiker runt om i landet. Med webbsida, butiker och en fullspäckad tillbehörskatalog levererar Kjell & Company ett brett spektra av tillbehör. Samtliga butiker har fullsortimentslager med fler än 8000 artiklar i lager.

Resurser

Bilder finns i pressarkivet

Ladda ned pressmeddelande som PDF (öppnas i nytt fönster)

 

Karl Emil Nikka

Inlägg Twitter Facebook

Education Manager and Press Officer at Kjell & Company. I’m also a textbook author, tech-enthusiast and paranoid cybersecurity geek.